We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Ambi

by Transfolmer

/
1.
Zheng 02:39
2.
Seven Steps 01:37
3.
Coral 05:36
4.
Moonset 03:21
5.
6.
In Depth 06:50

about

Ambi is a relatively short album (call it EP if you will) by Transfolmer. The sentiment in his music almost borders the obscene and yet, this third Transfolmer album on esc.rec. holds a rare quality; it’s timeless. It could have been made years ago or yesterday, who knows. This album is also completely instrumental, which is a first for Transfolmer. Without Transfolmer’s dark voice to guide us, his sound reaches a higher abstraction level and is more open to personal interpretation. Less song, more scape.

Please do also check out his previous albums, you can listen to them for free on this site.

--

Review by Interface:
Elke editie kiezen we een demo van de maand die op Interface.nl wordt geplaatst. Deze maand is dat Transfolmer – Magnetic Storm.

Magnetic Storm is gemaakt door Tjeerd Folmer, die onder de doeltreffende naam Transfolmer al diverse albums online heeft uitgebracht. Het is een ambient track waarin Folmer, net als in veel van zijn andere tracks, klank tot in de details onderzoekt. In het geval van Magnetic Storm draait het om een Guzheng, een Chinees siterachtig snaarinstrument. Een opname van een arpeggio, gespeeld tussen kam en stemmechanieken van de Guzheng, werd met de plug-in Morph van Prosoniq gemorphed met melodieën uit de Dimension Pro synthplug-in. Zo ontstaat een mooi golvend geluid met resonerende boventonen met een tweede layer in het (sub)laag en af en toe een uitbarsting van digitale bijgeluiden. Om het geheel weidser en betekenisvoller te maken, bewerkte Folmer de klank met een impulse response-reverb. Op zich een simpel idee, maar om het echt goed te laten klinken moest er nog flink met de eq gewerkt worden.

Folmer zegt bij deze track geïnspireerd te zijn door de werkwijze van de Canadese artiest Tim Hecker. Het resultaat daarvan is dat hij melodieën en akkoorden eerder suggereert dan expliciet speelt; je hoort meer dan wat er daadwerkelijk gespeeld is. Magnetic Storm is behalve een fraaie oefening in boventonen ook een heel teder en ontroerend stuk muziek; tijdloos en filmisch Iets wat trouwens ook gezegd kan worden van de andere tracks op Transfolmer’s minialbum Ambi.

credits

released November 15, 2010

All songs by Transfolmer
Artwork by Liesbeth Kok
Design by Harco Rutgers

license

tags

about

Esc.rec. Deventer

Esc.rec. is a small, critically acclaimed record label for adventurous music, founded in 2004 by Harco Rutgers in Deventer, NL.

contact / help

Contact Esc.rec.

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

If you like Ambi, you may also like: