We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Remixes

by Transfolmer

/
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

about

This release is a compilation of tracks Transfolmer has made together with or inspired by artists he met online (mostly on myspace). A collection of remixes if you will. And a fine collection at that. Melancholy oozes out of every song (again). All new influences, sounds and voices on this release enrich and replenish Transfolmer’s sound. Leaving you with a warm (and free) soundtrack for the fall.

--

Review by hv in Gonzo Circus:
Ik val maar gelijk met de deur in huis. Gewoon de nieuwste Transfolmer massaal downloaden via Esc.Rec. Als je speciaal voor de laatste van David Sylvian naar de platenboer in Verweggistan bent afgereisd, daar een stevige duit hebt neergelegd en bij thuiskomst hebt geconstateerd dat het allemaal wat blijft zweven in je eigen luisterruimte, dan is Transfolmerde goudeerlijke extra noot in tijden van crisis. Het werk van Tjeerd Folmer is een verademing in vergelijking in vergelijking met de ‘king of ambient pop’. Nu borrelt absoluut de vraag omhoog: “Waarom de vergelijking met Sylvian?”. Welnu, Transfolmer heeft net als Sylvian een new wave achtergrond, daaropvolgend schreef ook Folmer hoogstaande softpopsongs en momenteel is ook hij aangeland in het ambient popgenre. Echter zonder de inzet van zwaar geschut. Folmer houdt het allemaal iets speelser en luchtiger. Heeft geen pretenties en bezit geen glamour uitstraling. Wel staan gedrevenheid en vakkundigheid hoog in zijn vaandel. ‘Remixes’ dompelt je onder in een bad vol rustgevende klanken. Het transparante getokkel van de snaarinstrumenten, de verfijnde toetsenlaagjes, de zwoele stemgeluiden en de knisperende klikjes geven een laidback gevoel. De ontstande gemoedsrust opent de oren. Er komt ruimte om vrijuit te kunnen luisteren. En je fantasie neemt je vervolgens mee in een verwarmend klankspel. En dat is precies hetzelfde gevoel dat deel van je wordt als je naar muziek luistert van artiesten als Sylvian, Brian Eno en Ennio Morricone.

--

Review by Concertzender:
Transfolmer dompelt je onder in een bad vol rustgevende klanken. Het transparante getokkel van de snaarinstrumenten, de verfijnde toetsenlaagjes, de zwoele stem en de knisperende klikjes geven een laidback gevoel. Maar de ontstane gemoedsrust is verraderlijk. Er komt ruimte om vrijuit te kunnen denken en je fantasie neemt je vervolgens mee op reis door fascinerende landschappen. Momenteel geeft Transfolmer’s laatste album ‘Remixes’ een mooi overzicht van zijn laatste internationale samenwerkingen.

--

Review by Audiosport:
De nieuwswaarde van het laatste Transfolmer album Remixes, zit hem eigenlijk niet zozeer in het feit dat het album verschenen is, alswel in het feit dat het album een remix bevat van Nude van Radiohead en dat het grillige kwintet uit Oxford (eindelijk) toestemming heeft gegeven voor de release hiervan. Het nummer Nude verscheen namelijk niet op een officiële Radiohead release, maar was Transfolmers bijdrage aan een remix-contest. De overige nummers zijn remixen of colaboraties van, voor of met bevriende artiesten die hij voornamelijk via Myspace leerde kennen. Zulke vrienden willen wij ook wel hebben, want Remixes is een zeer geslaagd album geworden! De warme, electronische klanken kunnen perfect dienen als soundtrack voor de donkere dagen!

--

Interview by VPRO 3voor12:
Tjeerd Folmer, die al ruim tien jaar bezig is als geluidskunstenaar Transfolmer, heeft van Radiohead toestemming gekregen zijn remix van het nummer Nude officieel uit te brengen. In het kader van een remixwedstrijd uitgeschreven door de band ging Folmer aan de slag. “Ik kende de laatste plaat nog niet en ben er echt ingedoken. Ik was blij met het resultaat en wilde het graag op mijn remixalbum zetten.”

Helaas bleven bij de wedstrijd de rechten van de samples bij de Britse band. Folmer was dus genoodzaakt contact te zoeken met de rechtenbeheerder van Radiohead. “Zij waren enthousiast, maar wilden het wel aan de band voorleggen. Ik ga er dus ergens wel vanuit dat ze mijn versie hebben gehoord ja.” Er kwam een akkoord en sinds enkele weken is het remixalbum gratis te downloaden via de website van Folmer’s label Esc.rec.

Voor de plaat heeft de producer niet alleen ‘samengewerkt’ met Radiohead. Via MySpace zocht Folmer contact met andere knoppenfetisjisten om elkaars werk onder handen te nemen. Een Japanse, Mexicaanse, Belgische en Nederlandse vakbroeders waren enthousiast en zijn te horen op de plaat.

Gaan we Transfolmer ook live zien remixen? “Ik treed maar zeer zelden op. Het is lastig om een elektronische act boeiend te houden voor het publiek. Ik ben met collega Daeve wel aan het nadenken over een live-samenwerking, dus misschien in de toekomst.”

credits

released October 5, 2009

All tracks recorded and mixed by Transfolmer
Artwork by Liesbeth Kok
Design by Harco Rutgers

Many thanks go to Ikeda Toshitaka, Lido Pimienta, Billie V, Daeve, Von Zendolf (still a mystery), Radiohead (for letting me release the remix), Jan Folmer for bass foundation, Harco Rutgers for supporting this release and Liesbeth Kok for the coverart.

license

tags

about

Esc.rec. Deventer

Esc.rec. is a small, critically acclaimed record label for adventurous music, founded in 2004 by Harco Rutgers in Deventer, NL.

contact / help

Contact Esc.rec.

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

If you like Remixes, you may also like: